NAZAJ
Koncert dveh zborov ob svetovnem dnevu zborovskega petja
13.12.2019

V torek, 10. 12. 2019, sta v cerkvi Svetega Nikolaja v Murski Soboti zapela dva zbora v počastitev svetovnega dneva zborovskega petja. Mešani pevski zbor Štefana Kovača je v goste povabil avstrijsko Pevsko društvo Singkreis Stainz pri Stradnu.

Svetovni dan zborovskega petja se obeležuje od leta 1990, v dneh okrog druge nedelje v mesecu decembru pa se vrstijo različni koncerti in glasbeni dogodki, ki s petjem in glasbo vabijo k miru, upanju, prijateljstvu in sožitju med narodi in vsemi ljudmi sveta. Lepa pesem lahko premika meje, zlasti pa lahko premika naše srčne odločitve o spoštovanju vsakega človeka in vsakega naroda ter vabi k svobodi in miru.

Koncert je v soboško stolnico privabil mnogo ljubiteljev zborovskega petja, oba zbora pa sta zapela nekaj pesmi iz sakralne, ljudske in umetne domače in tuje glasbene zakladnice. Zborovodja Bernabe Palabay in Tomi Bušinoski sta se dogovorila za nadaljnje sodelovanje, pevci in pevke obeh zborov pa so tudi po koncertu našli skupen glasbeni jezik, ki ne pozna meja in združuje vse ljudi sveta.

NAZAJ