NAZAJ
Navdušili s sakralnim koncertom
16.06.2019

MePZ Štefana Kovača iz Murske Sobote je v nedeljo, 9. 6. 2019, navdušil številne navdušence zborovskega petja, ki so se ob 20.00 zbrali na sakralnem koncertu v stolni cerkvi Svetega Nikolaja. 

Pevci in poslušalci so si podarili nekaj prijetnih in čarobnih trenutkov, saj jih je ubrana pesem popeljala v brezskrben svet, ki napolni dušo in srce. 

Pevci so pod vodstvom zborovodje Tomija Bušinoskega zapeli dve latinski pesmi, v drugem sklopu pa so ušesa poslušalcev pobožale domače in tuje cerkvene pesmi, ki govorijo o miru, harmoniji, ljubezni in upanju, kjer ni sovraštva in vojn. 

V zadnjem sklopu koncerta so pevci še posebej čutno zapeli domače prekmurske pesmi, ki na poseben način povezujejo našo preteklost in našo kulturo. 

V letu, ko obeležujemo 100-letnico združitve prekmurskih Slovenscev z matičnim narodom, tudi pevci in pevke MePZ Štefana Kovača praznujejo in slavijo preteklost naše lepe pokrajine s čudovitimi pesmimi, ki so tako zelo naše, da jih je bilo vredno slišati.

S tem koncertom je MePZ Štefana Kovača zaključil uspešno pevsko sezono in v jeseni vabi vse, ki jih petje in druženje veseli, v svojo družbo.

NAZAJ