MePZ ŠTEFANA KOVAČA

MePZ skupinska slika

Mešani pevski zbor Štefana Kovača deluje neprekinjeno že vse od leta 1967.

Repertoar pesmi sega od slovenskih in tujih ljudskih, slovenskih in tujih umetnih, sakralnih skladb do spiritualov in zabavne glasbe. Ves čas iščemo nove izzive v zahtevnejših skladbah, se pa tudi radi pevsko sproščamo ob enostavnejših izvedbah.

Ker se za vsakega najde nekaj, je tudi naša sestava pestra; od študentov pa vse do upokojencev.

Nastopamo po celi Sloveniji, redno se pa udeležujemo tudi mednarodnih tekmovanj, ki nam predstavljajo izziv ter istočasno tudi nagrado za vložen trud na vajah.

Zbor vodi Tomi Bušinoski.

Zbor so v celotnem njegovem delovanju vodili naslednji zborovodje: Aleksander Vlaj, Tomaž Kuhar, Alenka Brulc-Šiplič in Tomi Bušinoski.

ZBOROVODJA

Tomi Bušinoski

Tomi Bušinoski

Profesor nemškega jezika in profesor glasbe.

Diplomiral je na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, kjer nadaljuje s podiplomskim študijem, ter iz glasbe na Pedagoški fakulteti Univerze v Mariboru pri prof. Jožetu Fürstu z diplomskim koncertom iz dirigiranja in delom Johna Rutterja: Mass of the Children za mešani zbor, otroški zbor, solista in orkester.

Poleg študija se je izobraževal na Šoli za cerkveno glasbo v Murski Soboti in na strokovnih seminarjih, med drugim z udeležbo na mednarodnih mojstrskih tečajih s področja dirigiranja pri profesorjih: Ragnar Ramussen (Noverška), Anders Eby (Švedska), Johannes Prinnz (Avstrija), Andras Farkas (Madžarska), Peter Broadbent (Velika Britanija), Volker Hempfling (Nemčija).

Je organist v stolni župniji sv. Nikolaja v Murski Soboti in od leta 2000 zborovodja zbora Chorus, leta 2012 pa je prevzel Mešani pevski zbor Štefana Kovača, poleg tega vodi še Moški pevski zbor Gančani.

Sodeloval je z mnogimi zasedbami in zbori: ŽAPZ Vugaš Murska Sobota, Cerkveni pevski zbor župnije Velika Polana, Cerkveni pevski zbor župnije Apače, Cerkveni pevski zbor župnije Ljutomer, Mešani pevski zbor Cantate, Moški pevski zbor društva Vinogradnikov Goričko, godalni orkester Laszlo Hermann. Leta 2004 je s skupaj z dirigentom Klausom Dietrom Jungom vodil združene zbore graške in mariborske škofije na mostu čez Muro med Avstrijo in Slovenijo.

Kot organist poleg rednega dela v župniji spremlja in korepetira tudi druge zbore ter ustvarja z drugimi glasbeniki, npr. flavtistko Natalijo Remšak, sopranistko Gabrielo Bratina, mezzosopranistko Janjo Konestabo.

Na pedagoškem področju je dejaven na Gimnaziji Murska Sobota in Osnovni šoli Franceta Prešerna v Črenšovcih. Na Šoli za cerkveno glasbo predava organografijo, zgodovino glasbe in dirigiranje.

Preberi več

ČLANI ZBORA

Soprani
Tamara Andrejek
Marija Beseda
Blažka Kovač
Danijela Kuhar Kalamar
Damjana Pajžlar
Andreja Žalik Kranjec
Alti
Mojca Balažic
Marija Horvat
Alenka Jelen
Anja Koroša
Majda Ščedrin
Lidija Zorman
Romana Zver
Marija Zver
Tenorji
Jasmina Hajdinjak
Tilen Jug
Vito Krajnc
Iztok Kodila
Dragica Rumež
Basi
Jože Časar
Dejan Hauko
Bojan Lutar
Nenad Marinovič
mepz skupinska slika

REFERENCE

2014
2011
2009
2008
  • Mednarodno tekmovanje Franz Schubert na Dunaju: srebrni priznanji v kategorijah komornih zborov z obvezno pesmijo in sakralne glasbe
  • Regijsko tekmovanje odraslih pevskih zasedb Štajerska in Pomurje: srebrno priznanje
  • Mednarodno tekmovanje World Choir Games v Grazu: srebrni diplomi v kategorijah sakralne glasbe in mešanih komornih zborov
  • Mednarodno tekmovanje Anton Bruckner choir competition v Linzu: zlati diplomi v kategorijah sakralne zborovske glasbe in mešanih zborov
  • Regijsko tekmovanje odraslih pevskih zasedb Štajerska in Pomurje: srebrno priznanje
  • Mednarodno tekmovanje Slovakia cantat v Bratislavi: srebrni priznanji v kategorijah odraslih zborov in ljudskih skladb

SPONZORJI

Zavarovalnica Triglav, d.d.Mestna Občina Murska SobotaFrontlab d.o.o.

KONTAKT

Društvo mešani pevski zbor
Štefana Kovača Murska Sobota

Trg zmage 4, 9000 Murska Sobota

041 347 838 (ANJA)
mepz.stefanakovacams@gmail.com

Pišite nam
Pošlji
mepz skupinska slika